Spring naar inhoud

Erica Terpstra

Het was een regenachtige dag, 25 maart 2009. Toch gingen Natasja en ik de deur uit om de stad in te gaan. Tussen 12.00 uur en 13.00 uur zou Erica Terpstra namelijk in een boekhandel in Hardenberg komen om haar nieuwe boek “Help! Ik val af” te signeren en te verkopen. Een boek waarin ze vertelt hoe ze erin geslaagd is 40 kilo af te vallen.

Net als Erica, was ook M@nfred veel te dik. Ook ik heb iets tegen mijn overgewicht gedaan door middel van een gastric bypass operatie. Als gevolg van deze ingreep ben ik 63 kilo kwijt geraakt! Natuurlijk gaat het om verschillende manieren van afvallen. Erica heeft het gedaan door voornamelijk te bewegen, te sporten en met behulp van een multidisciplinair team van deskundigen die haar hebben begeleid. Hoe het ook zij… Ik moest gewoon even naar de boekhandel in de stad om haar te ontmoeten.

Al geruime tijd voordat Erica aankwam stond ik keurig –en alleen- in de rij. Natuurlijk had Natasja haar mooie fototoestel weer meegenomen. Via de achterdeur van de boekhandel kwam Erica binnen. Wat me als eerste aan haar opviel waren haar gymschoenen. Dat had ik zo snel niet verwacht. Daarna viel me op dat ze niet zo groot was als dat ik dacht dat ze zou zijn. Je hebt toch altijd een bepaalde voorstelling van iemand. Daarna ervaarde ik haar ruimtevullende karakter. Goedgehumeurd en vrolijk. Goedlachs en vriendelijk. Ook al was het een grauwe regenachtige dag, de aanstekelijke lach van Erica maakte dat het zonnetje van binnen begon te schijnen. Ze was inderdaad wat zoveel anderen al eerder over haar gezegd hadden, maar wat je eerst moet ervaren voordat je weet wat ze bedoelen.

Nadat ze zich wat had opgefrist kon de signeersessie beginnen. Maar pas eerst nadat Erica alle aanwezige mensen in de boekwinkel een hand had gegeven. Nu waren er nog niet zo heel veel mensen aanwezig. Dit had natuurlijk ook te maken met het tijdstip. Tussen 12.00 en 13.00 uur is niet het meest ideale tijdstip voor veel (werkende) mensen. 

Ik stond nog steeds als eerste in de rij. Toen begon ze met het signeren en verkopen van haar boek. Erica vroeg me of ik ook van plan was af te vallen. Ik vertelde haar dat ik al meer dan 60 kilo was afgevallen. Dit via een gastric bypass operatie. Uitermate geïnteresseerd vroeg ze naar de operatie en wat dit precies inhield. Haar betrokkenheid en interesse waren echt en gemeend. “Wat een tof mens!” dacht ik bij mezelf. Nadat ik mijn verhaal gedaan had en nadat ze haar boek gesigneerd had vroeg ik of ik nog even met haar op de foto mocht. “Natuurlijk mag dat!” zei Erica Terpstra.

Erica Terpstra is geboren in Den Haag op 26 mei 1943. Ze is een Nederlands voormalig zwemkampioene, theosofe, sportjournaliste, staatssecretaris en Tweede Kamerlid. Eind 2003 werd zij gekozen tot voorzitter van de sportkoepel NOC*NSF. Naar eigen zeggen stopt ze hiermee in mei 2010. Zij studeerde sinologie aan de Rijksuniversiteit Leiden van 1962 tot 1966 (geen examen)(Bron Wikipedia).

Is Erica op het web te vinden??? Ja! Erica heeft een eigen website. Deze is hier te vinden. Erica is (nog) niet actief op de sociale netwerksites.

Hoe ervaarde M@nfred deze ontmoeting? Erica weet je op een bepaalde manier te raken met haar “zijn”. Ze is vriendelijk en goedlachs. Goedgehumeurd en betrokken. Maar ook invoelend. Kortom, een prachtmens met een gouden karakter!

Erica, bedankt voor deze bijzondere ontmoeting!

 M@nfred

M@nfred ontmoet... Erica Terpstra

Erica Terpstra

No comments yet

Plaats een reactie